Prijzen 2020 Hond

Prijzen 2020 Hond

Hieronder vindt u een indruk van de prijzen van onze meest voorkomende diensten met een korte omschrijving wat hierbij zit inbegrepen.

Consult
Consult 15 minuten  €33.50 inclusief een lichamelijk onderzoek
Consult toeslag tweede dier €24,95
Consult herhaling (binnen 3 weken)

Vaccinaties exclusief consult
In overleg met u als eigenaar bepalen we welke vaccinaties voor uw hond verstandig / verplicht zijn. Indien gewenst doen we eerst een titerbepaling om de status van de huidige bescherming in kaart te brengen. Naast het consult brengen we onderstaande tarieven  in rekening voor diverse vaccinaties. Op donderdagochtend van 8.30 uur tot 9.30 uur hebben we een Happy Hour met aangepaste tarieven voor de meest voorkomende vaccinaties. De prijzen van de vaccinaties kunnen licht variëren in verband met veranderende inkoopprijzen. Wij proberen deze lijst zo actueel mogelijk te houden. 

Titerbepaling DHP €45,= (speciale dagen, zie facebook of nieuwspagina)
DHP (cocktail)  €10,75
L4 (Weil) €11.10
KC (kennelhoest)  €32.75
Rabies (3 jaar)  €17,65
Parvo  €10.20

 

Sterilisatie Teef
De sterilisatie van de teef houdt in dat we de eierstokken verwijderen. Onze voorkeur gaat er naar uit om de hond 3 maand na de eerste loopsheid te steriliseren, echter ras, vachtsoort, gebruik dier en wensen eigenaar spelen hierin een grote rol. Voor advies op maat kunt u dan ook beter even contact met ons opnemen. De sterilisatie is een dagopname. Na een kort klinisch onderzoek en indien gewenst een pre-anesthetisch bloedonderzoek (beoordelen orgaanfunctie) wordt de hond ingeleid middels een injectie. De eigenaar mag erbij blijven tot de hond in slaap valt. Daarna wordt ze geintubeerd, aan de bewaking gelegd en voorbereid voor OK. Ze krijgen een sterke pijnstiller in de vorm van een opiaat die vlak voor ze naar huis gaan herhaald wordt. Middels een kleine snede in de mediaanlijn van de buik worden de eierstokken verwijderd en de baarmoeder gecontroleerd. Indien nodig kunnen we tijdens dezelfde operatie de baarmoeder verwijderen. In geval van een extreem groot ras met zeer diepe borstkas kan het zijn dat we u adviseren de operatie laparascopisch uit te laten voeren. Na de OK houden we ze nog enkele uren onder controle zodat ze lopend weer naar huis kunnen. U krijgt pijnstilling mee naar huis. Dit zit bij het tarief inbegrepen inclusief de nacontrole na 10 dagen. Omdat weinig patiënten aan hun wond zitten of problemen hebben met de wondgenezing verstrekken we niet standaard antibiotica, kragen en shirtjes. Mocht uw hond die nodig hebben komen deze er apart bij. Door de dagopname is het ook niet nodig om de volgende dag op controle te komen. Bij twijfel bent u echter van harte welkom.

Sterilisatie teef < 10 kg €260,=
Sterilisatie teef 10-20 kg €290,=
Sterilisatie teef 20-30 kg €310,=
Sterilisatie teef 30-40 kg  €340,=
Sterilisatie teef 40-50 kg €375,=
Meerwerk verwijderen baarmoeder €47,50                                

 

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief pijnstillers en nacontrole.
Een kraag of shirt is NIET  inbegrepen.

Castraties Reu
De castratie van de reu is een operatie waarbij de testikels van de reu via een sneetje net voor het scrotum verwijderd worden. Hierdoor verminderd het markeergedrag, wordt de reu minder dominant en heeft minder last van geslachtsdrift. Ook de vacht van de reu kan iets veranderen. Er is geen ideale leeftijd voor een castratie. Voor eigenaren die de reu later toch nog in willen zetten voor de dekdienst kan er ook chemisch gecastreerd worden middels een implantaat. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen. De opname van de reu beslaat een halve dag. De reu krijgt een kort klinisch onderzoek en wordt middels een injectie onder anesthesie gebracht. De eigenaar mag erbij blijven tot de reu slaapt. Daarna krijgt de reu pijnstillers en wordt voorbereid voor OK. In de OK wordt de reu aan de bewakingsapparatuur gelegd en middels een kapje van extra zuurstof voorzien. Risicorassen (brachycephalen) worden geintubeerd. Standaard krijgen ze voor nog 2-3 dagen pijnstilling mee en na 10 dagen volgt een nacontrole waarbij soms nog een hechting verwijderd wordt. Deze lossen op, maar verwijderen kan een mooier eindresultaat geven. Daar de meeste patienten niet of nauwelijks aan hun wond zitten, is er bij het bedrag NIET standaard een kraag of shirt inbegrepen.

Castratie reu <10 kg €162,50
Castratie reu 10-20 kg €180,=
Castratie reu 20-30 kg €190,=
Castratie reu 30-40 kg €200,=
Castratie reu 40-50 kg €210,=

Castratie reu > 50 kg                          €240,=

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief pijnstillers en nacontrole.
Een kraag of shirt is NIET  inbegrepen.

Chemische castratie Reu
De castratie van een reu heeft effecten op zijn gedrag, eetlust, stofwisseling en vacht. Deze effecten zijn onomkeerbaar. Voor eigenaren die willen weten wat de gevolgen van een castratie zijn voor hun dier kunnen we ook een implantaat zetten. Tijdens de werkingsduur van het implantaat is de reu onvruchtbaar. De effecten van deze behandeling verdwijnen als de behandeling na 6 of 12 maand (afhankelijk van het gebruikte implantaat) niet herhaald wordt. Onze medewerkers kunnen u uitgebreid informeren over dit product.

Vetplan
Vetplan is een gezondheidsabonnement wat wij aanbieden voor honden, katten, konijnen en natuurlijk hun eigenaren. De basis van het plan bestaat uit hoogwaardige preventieve gezondheidszorg voor uw dier voor een vast bedrag per maand. U wordt als eigenaar ontzorgt. Uw dier krijgt de benodigde vaccinaties, gezondheidschecks, preventieve zorg en eventuele gezondheidsrisico’s kunnen in een vroeg stadium opgespoord worden. (klik voor meer informatie)
De prijzen zijn onderverdeeld in gewicht en afhankelijk van het gekozen pakket en worden maandelijks door middel van automatisch incasso van uw rekening afgeschreven

<5 kg Vetplan €15,95 Vetplan Plus €23,95
5-10 kg Vetplan €16,95 Vetplan Plus €24,95
10-20 kg Vetplan €17,95 Vetplan Plus €25,95
20-40 kg Vetplan €20,95 Vetplan Plus €28,95
40-56 kg Vetplan €22,95 Vetplan Plus €29.95