Prijzen 2020 Kat

Prijzen 2020 Kat

Hieronder vindt u een indruk van de prijzen van onze meest voorkomende diensten met een korte omschrijving wat hierbij zit inbegrepen.

Consult

Consult 15 minuten                  €33,50    incl. een lichamelijk onderzoek
Consult toeslag tweede dier     €24,95

Vaccinaties exclusief consult
In overleg met u als eigenaar bepalen we welke vaccinaties voor uw kat verstandig / verplicht zijn. Naast het consult brengen we onderstaande tarieven  in rekening voor diverse vaccinaties. Op donderdagochtend van 8.30 uur tot 9.30 uur hebben we een Happy Hour met aangepaste tarieven voor de meest voorkomende vaccinaties. De prijzen van de vaccinaties kunnen licht variëren in verband met veranderende inkoopprijzen. Wij proberen deze lijst zo actueel mogelijk te houden.

Tricat (katte-Niesziekte) €16.20
Ducat (Niesziekte) €15.35
Bordetella €18.60
Rabies €17,65
Titerbepaling kattenziekte                                        €45,= (speciale dagen, zie facebook of nieuwspagina)

Sterilisatie / Castratie
De sterilisatie van de poes houdt in dat middels een klein sneetje in de navel (van maximaal 1 cm) de eierstokken van de poes verwijderd worden. Het sneetje wordt daarna gesloten met oplosbaar hechtmateriaal. De poes wordt daarna niet meer krols en kan geen kittens meer krijgen. De ingreep duurt 10-15 minuten en wordt uitgevoerd onder injectie-anesthesie. De poes wordt tijdens de operatie aan de bewaking gelegd en krijgt zuurstof middels een kapje. Risicorassen (met name kortsnuiten) worden geintubeerd. Voor de kater geldt dat middels een klein sneetje in het scrotum beide testikels worden verwijderd. Dit sneetje wordt niet gehecht. Zowel de katers als de poes krijgen adequate pijnstilling. Beide operaties beslaan een halve dagopname. Na de operatie is het verstandig de dieren nog een dagje binnen te houden. De poes komt na 10 dagen nog even op controle, indien mogelijk verwijderen we dan de knoop voor een nog mooiere genezing. Bij de prijs zit geen kraag, aanvullende medicatie en / of het verwijderen van de baarmoeder in geval van zwangerschap of baarmoederontsteking. In februari-maart-april hebben we vaak sterilisatie en castratie-acties. Houdt hiervoor de nieuwspagina of onze facebookpagina in de gaten.

Sterilisatie poes €115,=
Sterilisatie poes plus €139.95
Castratie kater €59,95
Castratie kater cryptorch €129,95,=

 

Voor tijdelijke sterilisatie van de kat kunnen we ook gebruik maken van het implantaat Supralorin. Dit implantaat is effectief bij katers en poezen. De werkingsduur bij de kat is wisselend en het implantaat is alleen geregistreerd voor honden. Het wordt dus alleen bij specifieke indicaties ingezet in goed overleg met de eigenaar.

Chippen inclusief registratie databank
Omdat veel katten vrij buiten mogen rondlopen maar ook veel binnenkatten wel eens de kans zien om te ontsnappen hechten wij grote waarde aan het chippen en registreren van uw huisdier. Wij hebben veel ervaring met het opvangen van dieren na trauma bijvoorbeeld door aanrijding omdat veel van deze dieren door de dierenambulance bij ons worden gebracht. Gemeentes stellen een budget beschikbaar voor eerste hulp totdat de eigenaar is opgespoord. De kosten hiervan zijn uiteindelijk wel voor de eigenaar. In geval van katten is de ervaring dat het vaak een paar dagen duurt voordat de eigenaar zijn huisdier als vermist opgeeft waardoor we slechts zeer summier hulp kunnen geven. Door uw huisdier te chippen kunnen we u snel vinden en met u als eigenaar overleggen over de te maken kosten. Wel zo prettig voor u als eigenaar en voor uw huisdier. Als we uw huisdier chippen zorgen we direct voor een registratie bij een erkende databank. Tijdens het Happy Hour op donderdagochtend en de maand juni Chipmaand geldt een aangepast tarief.

chippen en registeren €29.95

 

Vetplan
Vetplan is een gezondheidsabonnement wat wij aanbieden voor honden, katten, konijnen en natuurlijk hun eigenaren. De basis van het plan bestaat uit hoogwaardige preventieve gezondheidszorg voor uw dier voor een vast bedrag per maand. U wordt als eigenaar ontzorgt. Uw dier krijgt de benodigde vaccinaties, gezondheidschecks, preventieve zorg en eventuele gezondheidsrisico’s kunnen in een vroeg stadium opgespoord worden. (klik voor meer informatie)
De kosten worden maandelijks door middel van automatisch incasso van uw rekening afgeschreven.

Vetplan kat € 15,95
Vetplan Plus kat € 26,95