Prijzen 2020 Konijn

Prijzen 2020 Konijn

Hieronder vindt u een indruk van de prijzen van onze meest voorkomende diensten met een korte omschrijving wat hierbij zit inbegrepen.

Consult

Consult knaagdier  €28,50

 

Castratie / Sterilisatie
Bij castratie / sterilisatie worden respectievelijk de testikels dan wel eierstokken verwijderd. Daar een konijn en cavia kleine dieren zijn met een hoge lichaamstemperatuur en een relatief groot huidoppervlak om af te koelen in combinatie met een gevoelig maag-darmkanaal, vragen deze dieren om extra zorg tijdens ingrepen onder narcose. Ons team is goed getraind omtrent de zorg en volgt regelmatig nascholing over de ze bijzondere diergroep. Van te voren wordt het dier goed gecontroleerd, krijgt adequate pijnstilling en middelen om het maag-darmkanaal actief te houden. De temperatuur wordt goed in de gaten gehouden en we hebben een couveuse voor geval het dier moeite heeft met zijn temperatuur. Tijdens de operatie worden ademhaling, temperatuur, bloeddruk, pols en het  zuurstofgehalte van het bloed in de gaten gehouden en krijgen ze extra zuurstof toegediend. We zorgen ervoor dat uw dier met een stabiele temperatuur en goed gevulde maag weer naar huis gaat. Bij rammetjes die gewend zijn om gehanteerd te worden bestaat de mogelijkheid om de castratie onder lokale verdoving uit te laten voeren. Vrouwtjes worden met name gesteriliseerd om problemen met de eierstokken en de baarmoeder op latere leeftijd te voorkomen. Rammetjes worden vaak gecastreerd omdat ze een stuk vriendelijker worden, makkelijker te koppelen zijn en natuurlijk niet meer voor nageslacht kunnen zorgen.

Sterilisatie konijn onder de 3 kg  €137,=
Sterilisatie konijn van 3-6 kg €177,=
Castratie ram onder locale verdoving €62,50
Castratie ram onder anesthesie €79,95

Bovengenoemde prijzen zijn waar nodig inclusief pijnstillers en nacontrole.

Vaccinaties
Voor konijnen zijn vaccinaties beschikbaar tegen myxomatose, RHD1 en RHD2.  Het combivaccin Myxo-RHD1 en de Filavac (combi RHD1 en RHD2) kunnen gelijktijdig toegediend worden en geven een jaar bescherming. We hebben speciale vaccinatiemiddagen met sterk gereduceerd consult-tarief. Hier kan RHD 2 ook los gevaccineerd worden met het Eravac vaccin. Dit vaccin geeft echter maar 6 maand bescherming. We adviseren konijntjes die buiten gehouden worden en of regelmatig groenvoer van buiten krijgen te vaccineren tegen deze dodelijk verlopende ziektes waar helaas geen therapie voor bestaat. De bedragen zijn exclusief consult.

Vaccinatie Myxo/RHD €21.20
Vaccinatie Filvac (RHD1 & 2) €33.30

Iedere 2 maand kunt u profiteren van onze konijnen vaccinatie-actie middagen,
deze zullen in 2020 gehouden worden op:

5 februari
8 april
3 juni
5 augustus
7 oktober

Gebitsbehandelingen

We hebben veel ervaring in het behandelen van het gebit bij knaagdieren. De prijs van deze behandelingen wordt bepaald door de benodigde narcose en de tijdsduur van de behandeling en de nazorg. Heeft uw knaagdier problemen met het gebit, dan kunt u tijdens het consult een inschatting laten maken van de te verwachten kosten. Symptomen van gebitsproblemen zijn; scheve voortanden, traanoog, natte bef, langzaam gewicht verliezen. Ineens voorkeur krijgen voor bepaalde voeding.

Vetplan
Vetplan is een gezondheidsabonnement wat wij aanbieden voor honden, katten, konijnen en natuurlijk hun eigenaren. De basis van het plan bestaat uit hoogwaardige preventieve gezondheidszorg voor uw dier voor een vast bedrag per maand. U wordt als eigenaar ontzorgt. Uw dier krijgt de benodigde vaccinaties, gezondheidschecks, preventieve zorg en eventuele gezondheidsrisico’s kunnen in een vroeg stadium opgespoord worden. (klik voor meer informatie)
De kosten worden maandelijks door middel van automatisch incasso van uw rekening afgeschreven.

Vetplan konijn € 8,95