Afscheid van uw dier

Afscheid van uw dier

Ooit komt het moment dat u afscheid zult moeten nemen van uw geliefde huisdier. Een moeilijke beslissing die u als eigenaar voor het dier zult moeten nemen en bij veel mensen vragen oproept.

Niet al deze vragen zijn eenvoudig te beantwoorden en de band met het leven kan sterk zijn. Wij staan voor u klaar om samen met u de antwoorden op deze vragen te geven. Soms kan aanvullend onderzoek helpen het antwoord duidelijk te krijgen. Ook kunnen we uw metgezel ondersteunen met een palliatieve behandeling om u en uw huisdier tijd te geven om tot een beslissing te komen. Als het moment daar is en het tijd is om afscheid te nemen dan kunt u dit op verschillende manieren doen. Denk hierbij aan het laten inslapen aan huis, omringt door zijn/haar “familie” of euthanasie in de kliniek om het afscheid te vergemakkelijken.

Ook hierna zijn er verschillende mogelijkheden. In veel gemeenten is het mogelijk om het dier thuis te begraven of op een speciaal daarvoor aangewezen begraafplaats. Ook kunnen wij verzorgen dat uw huisdier gecremeerd wordt. Mocht het afscheid naderen neem dan gewoon eens contact met ons op om de diverse mogelijkheden te bespreken.