Katten

Katten

Cat Friendly

We zien veel katten bij dierenkliniek IJsselmuiden. Om stress te voorkomen adviseren we een afspraak te maken om de wachttijd in de wachtkamer te verkorten. Of maak gebruik van ons speciale kattenspreekuur op de donderdag ochtend. Neem uw huisdier mee in een goed afgesloten koffer zodat hij/zij zich veilig voelt. Plaats de koffer in de wachtkamer op onze zogeheten kattenparkeerplaats om confrontaties met bijvoorbeeld een hond zo veel als mogelijk te voorkomen. U kunt de baliemedewerker altijd een kleedje vragen voor over de koffer om het zo comfortabel mogelijk te maken. Een eigen kleedje meenemen met de vertrouwde geur van thuis is natuurlijk nog veel effectiever. Desgewenst wordt de kat in een apart verblijf geplaatst tot u geholpen wordt.

Zorg

We bieden u zorg van kitten tot senior.  We doen alle routinematige en spoedoperaties.  Een specifiek aandachtsgebied binnen onze privé kliniek is de behandeling van katten met gebitsproblemen en het begeleiden van senioren. Door onze samenwerking met de dierenambulance in deze regio hebben we veel ervaring met spoedgevallen en opvang van katten na ongelukken. Mocht u poes/kater onverhoopt bij ons moeten blijven dan doen we ons best om zijn/haar verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Ze krijgen zachte kleedjes en we sprayen het verblijf met Feliway feromonen om de kat gerust te stellen.

Voorkomen is beter dan genezen en daarom staat preventieve zorg hoog in het vaandel. In overleg met uw wensen en het leefpatroon van uw kat bepalen adviseren wij u over een goed ontwormschema, mede bepaald door uw woonomgeving en de jaagdrang van uw kat. We adviseren u over voeding en het correcte gebruik van middelen tegen ectoparasieten als vlooien, mijten, teken etc. Om u als eigenaar te ontzorgen, en uw dier de beste preventieve zorg te bieden hebben wij ons Vetplan ontwikkeld. Tevens kunnen gebruikers van het Vetplan profiteren van verschillende kortingen.

Fokkerij

Voor de fokkerij bieden wij uitgebreide begeleiding. Denk hierbij aan het testen van uw kat op besmettelijke aandoeningen (Fiv/Felv), genetische testen op bijvoorbeeld HCM, PKD maar ook haarkleur en bloedgroep. Na de dekking kunnen we middels de echo controleren op dracht en in een later stadium middels röntgen waarbij ook het aantal verwachtte kittens kan worden geteld. Ook rond en na de bevalling staan wij voor u klaar en alvorens ze naar een nieuw mandje verhuizen regelen wij natuurlijk voor u dat de kittens gecontroleerd, gechipt, geregistreerd en gevaccineerd worden zodat ze gezond naar hun nieuwe eigenaar gaan.

Meer informatie: