Honden

Honden

Preventieve zorg

Voorkomen is beter dan genezen en daarom staat preventieve zorg hoog in het vaandel. In overleg met uw wensen en het leefpatroon van uw hond bepalen we of en welke vaccinaties uw hond nodig heeft. We adviseren u over een goed ontwormschema, mede bepaald door uw woonomgeving en de leeftijd van uw hond. Wanneer u onze privé kliniek bezoekt controleren we de gezondheid en conditie van uw dier en beoordelen zijn gebit. We adviseren u over voeding en het correcte gebruik van middelen tegen ectoparasieten als vlooien, mijten, teken etc. Om uw hond gezond te houden is de juiste voeding essentieel. Onze medewerkers zijn geschoold op dit gebied en kunnen u hierin adviseren en begeleiden. Om u als eigenaar te ontzorgen, en uw dier de beste preventieve zorg te bieden hebben wij ons Vetplan ontwikkeld. Tevens kunnen gebruikers van het Vetplan profiteren van verschillende kortingen.

Sporten met honden wordt steeds populairder. Voor zowel de eigenaar als de hond is dit een geweldige manier om samen te werken. Sporthonden hebben lichamelijk meer te verduren dan honden die enkel wandelen. Om er zeker van te zijn dat uw hond het sporten goed aankan bieden wij een zogeheten ‘sportkeuring’ om gezondheidsrisico’s uit te sluiten.

Curatieve zorg

Mocht uw hond onverhoopt toch geneeskundige zorg nodig hebben dan staan wij 24/7 voor u klaar. In de kliniek hebben we vele middelen voor diagnostiek beschikbaar, we hebben een operatiekamer voor routine-matige en spoed-operaties. Alles gebeurt met u in overleg als eigenaar waarbij we kwaliteit van leven voor uw trouwe metgezel hoog in het vaandel hebben. Op internistisch vlak hebben we een eigen laboratorium beschikbaar en een goed echo-apparaat. Indien specialistische zorg nodig is adviseren wij u en regelen de doorverwijzing. Wij werken nauw samen met deze specialisten en kunnen dan ook zorgen voor een goede nazorg.

Fokkerij

Met alle plezier begeleiden we u in de fokkerij. Desgewenst doen we vooraf een röntgenologische keuring, al dan niet officieel via de Raad van Beheer, testen we op erfelijke afwijkingen of besmettelijke aandoening, bepalen wij in ons lab het optimale dek-moment, begeleiden we de dracht en de bevalling, en geven we de pups een goede start met een goed ontworm- en vaccinatieschema. We hebben hiervoor speciale pakketprijzen.

Meer informatie: