Castratie en Sterilisatie hond

Castratie en Sterilisatie hond

Sterilisatie Teef
De sterilisatie van de teef houdt in dat we de eierstokken verwijderen. Onze voorkeur gaat er naar uit om de hond 3 maand na de eerste loopsheid te steriliseren, echter ras, vachtsoort, gebruik dier en wensen eigenaar spelen hierin een grote rol. Voor advies op maat kunt u dan ook beter even contact met ons opnemen. De sterilisatie is een dagopname. Na een kort klinisch onderzoek en indien gewenst een pre-anesthetisch bloedonderzoek (beoordelen orgaanfunctie) wordt de hond ingeleid middels een injectie. De eigenaar mag erbij blijven tot de hond in slaap valt. Daarna wordt ze geintubeerd, aan de bewaking gelegd en voorbereid voor OK. Ze krijgen een sterke pijnstiller in de vorm van een opiaat die vlak voor ze naar huis gaan herhaald wordt. Middels een kleine snede in de mediaanlijn van de buik worden de eierstokken verwijderd en de baarmoeder gecontroleerd. Indien nodig kunnen we tijdens dezelfde operatie de baarmoeder verwijderen. In geval van een extreem groot ras met zeer diepe borstkas kan het zijn dat we u adviseren de operatie laparascopisch uit te laten voeren. Na de OK houden we ze nog enkele uren onder controle zodat ze lopend weer naar huis kunnen. U krijgt pijnstilling mee naar huis. Dit zit bij het tarief inbegrepen inclusief de nacontrole na 10 dagen. Omdat weinig patiënten aan hun wond zitten of problemen hebben met de wondgenezing verstrekken we niet standaard antibiotica, kragen en shirtjes. Mocht uw hond die nodig hebben komen deze er apart bij. Door de dagopname is het ook niet nodig om de volgende dag op controle te komen. Bij twijfel bent u echter van harte welkom.

Steriliseren d.m.v. laparoscopie
Voor honden boven de 40 kg en/of rassen met een uitgesproken diepe borstkas adviseren wij te steriliseren door middel van laproscopie. Voor nadere informatie kunt u hierover contact met ons opnemen.

Castraties Reu
De castratie van de reu is een operatie waarbij de testikels van de reu via een sneetje net voor het scrotum verwijderd worden. Hierdoor verminderd het markeergedrag, wordt de reu minder dominant en heeft minder last van geslachtsdrift. Ook de vacht van de reu kan iets veranderen. Er is geen ideale leeftijd voor een castratie. Voor eigenaren die de reu later toch nog in willen zetten voor de dekdienst kan er ook chemisch gecastreerd worden middels een implantaat. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen. De opname van de reu beslaat een halve dag. De reu krijgt een kort klinisch onderzoek en wordt middels een injectie onder anesthesie gebracht. De eigenaar mag erbij blijven tot de reu slaapt. Daarna krijgt de reu pijnstillers en wordt voorbereid voor OK. In de OK wordt de reu aan de bewakingsapparatuur gelegd en middels een kapje van extra zuurstof voorzien. Risicorassen (brachycephalen) worden geintubeerd. Standaard krijgen ze voor nog 2-3 dagen pijnstilling mee en na 10 dagen volgt een nacontrole waarbij soms nog een hechting verwijderd wordt. Deze lossen op, maar verwijderen kan een mooier eindresultaat geven. Daar de meeste patiënten niet of nauwelijks aan hun wond zitten, is er bij het bedrag NIET standaard een kraag of shirt inbegrepen.

Chemische castratie Reu
De castratie van een reu heeft effecten op zijn gedrag, eetlust, stofwisseling en vacht. Deze effecten zijn onomkeerbaar. Voor eigenaren die willen weten wat de gevolgen van een castratie zijn voor hun dier kunnen we ook een implantaat zetten. Tijdens de werkingsduur van het implantaat is de reu onvruchtbaar. De effecten van deze behandeling verdwijnen als de behandeling na 6 of 12 maand (afhankelijk van het gebruikte implantaat) niet herhaald wordt. Onze medewerkers kunnen u uitgebreid informeren over dit product.