konijnen en knaagdieren

konijnen en knaagdieren

De laatste jaren zien we steeds meer de trend ontstaan dat mensen konijnen en knaagdieren gaan houden. Zeker bij tweeverdieners zijn deze diersoorten populair omdat ze in en buiten huis gehouden kunnen worden en met een goed verblijf niet uitgelaten hoeven te worden. Je kunt ze zindelijk maken en met een beetje geduld heel veel leren.

Al jaren volgen we dan ook de laatste ontwikkelingen op gebied van de geneeskunde en hebben ondertussen ruime ervaring  in het routinematig castreren en steriliseren, de behandeling van het gebit, advisering betreffende de vaccinaties, voeding en verzorging en ook de behandeling van het zieke dier. Denk hierbij aan verstopping, blaasstenen, baarmoederontsteking, abcessen en andere aandoeningen.

Voorkomen is beter dan genezen en daarom staat ook voor konijnen preventieve zorg hoog in het vaandel. We adviseren u over voeding en het correcte gebruik van middelen tegen ectoparasieten als vlooien, mijten en maden. Om u als eigenaar te ontzorgen, en uw dier de beste preventieve zorg te bieden hebben wij ons Vetplan ontwikkeld. Tevens kunnen gebruikers van het Vetplan profiteren van verschillende kortingen.

Meer informatie: