Terug naar overzicht

Nieuws

Castratie en sterilisatie actie katten – Maart/April

Het vroege voorjaar is de tijd voor katten, ze zoeken elkaar op wat kan resulteren in ongewenste dracht en vechtende dieren.

Buiten dat katten zich niet meer kunnen voortplanten zitten er meer voordelen aan castratie en sterilisatie. Uw kat zal niet meer krols worden, dus geen ongewenst gedrag en de kat zal in veel gevallen rustiger worden. Ook lopen ze minder kans om besmet te raken met overdraagbare ziekten (FIV, kattenaids). Katers zullen niet meer de behoefte hebben om hun territorium te markeren door het sproeien van urine.

Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen zijn dier kan laten ‘helpen’ bieden wij in maart en april 2020:

Een korting van 15% op de sterilisatie van uw kat.
Om ook thuisloze dieren te helpen doneren wij in maart en april  €5,- aan het asiel voor iedere kat die bij ons gesteriliseerd is. 

U kunt vanaf de leeftijd van 6 maand een afspraak voor operatie maken voor uw kat of konijn.

Voor de echte mannen

Voor katers bieden wij weer onze zo geheten ‘katerdagen’ op de woensdag ochtenden in de maanden maart en april 2020.
U kunt uw kater tussen 08:00 en 09:00 nuchter en in goede gezondheid brengen voor castratie tegen het actietarief van €40,-. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
(De prijs voor castratie is inclusief narcose, alle benodigde materialen, operatie, medicatie en nazorg)

Aan onze katerdagen zitten een aantal ‘spelregels’ verbonden:

  • Uw kater is gezond en minimaal 6 maanden oud, beide testikels zijn ingedaald en zichtbaar
  • U brengt uw kater tussen 8.00 en 9.00 ’s ochtends in een deugdelijke reiskoffer voorzien van uw contact gegevens (naam + telefoonnummer) en de gegevens van de kat (naam, geboortedatum, kleur, e.d.)
  • Uw kater moet nuchter zijn. Dat betekent dinsdagavond na 20.00 uur geen eten meer gehad en in de ochtend niet meer gedronken.
  • Uw kater is vrij van vlooien en ander ongedierte, mochten er toch ‘beestjes’ ontdekt worden behandelen wij uw kater hiervoor en berekenen de gemaakte kosten aan u door.
  • Indien gewenst kunnen wij een paspoort voor uw kat aanmaken tegen het actietarief van €7,50. En/of uw kater chippen en registreren tegen het actie tarief van €25,-.
  • Uw kater moet weer opgehaald worden tussen 12.00 en 12.30 in de middag, hierna vervalt het actietarief.