Terug naar overzicht

Nieuws

Castratie en sterilisatie actie katten – januari/maart/april

Het vroege voorjaar is de tijd voor katten, ze zoeken elkaar op wat kan resulteren in ongewenste dracht en vechtende dieren.

Buiten dat katten zich niet meer kunnen voortplanten zitten er meer voordelen aan castratie en sterilisatie. Uw poes zal niet meer krols worden, dus geen ongewenst gedrag door hormonen vertonen. Ook lopen ze minder kans om besmet te raken met overdraagbare ziekten (FIV, kattenaids). Katers zullen niet meer de behoefte hebben om hun territorium te markeren door het sproeien van urine.

Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen zijn dier kan laten ‘helpen’ bieden wij in de maanden januari, maart en april 2021:

Sterilisatie van uw poes voor €95,=
U kunt vanaf de leeftijd van 6 maand een afspraak voor operatie maken voor uw kat of konijn.

Voor de echte mannen

Voor katers bieden wij weer onze zo geheten ‘katerdagen’ op de woensdag ochtenden in de maanden januari, maart en april 2021.
U kunt uw kater tussen 08:00 en 09:00 nuchter en in goede gezondheid brengen voor castratie tegen het actietarief van €45,-. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
(De prijs voor castratie is inclusief narcose, alle benodigde materialen, operatie, medicatie en nazorg)

Aan onze katerdagen zitten een aantal voorwaarden verbonden:

  • Uw kater is gezond en minimaal 6 maanden oud, beide testikels zijn ingedaald en zichtbaar
  • U brengt uw kater tussen 8.00 en 9.00 ’s ochtends in een deugdelijke reiskoffer voorzien van uw contact gegevens (naam + telefoonnummer), de gegevens van de kat (naam, geboortedatum, kleur, e.d.) en of u gebruik wil maken van het actietarief voor chippen en/of paspoort.
  • Uw kater moet nuchter zijn. Dat betekent dinsdagavond na 20.00 uur geen eten meer gehad en in de ochtend niet meer gedronken.
  • Uw kater is vrij van vlooien en ander ongedierte, mochten er toch ‘beestjes’ ontdekt worden behandelen wij uw kater hiervoor en berekenen de gemaakte kosten aan u door.
  • Indien gewenst kunnen wij een paspoort voor uw kat aanmaken tegen het actietarief van €7,50. En/of uw kater chippen en registreren tegen het actie tarief van €25,-.
  • Uw kater moet weer opgehaald worden tussen 12.00 en 13.00 uur in de middag, hierna vervalt het actietarief.

Voor konijnen bieden wij 15% korting op de castratie of sterilisatie in de maanden maart en april.

Graag tot ziens tijdens onze actie dagen!