Terug naar overzicht

Nieuws

De maand van de Senior komt er weer aan

Ook dit jaar besteden wij in de maand oktober weer extra aandacht aan de senioren patiënten van onze kliniek.
Onze huisdieren worden steeds ouder, maar dit is niet altijd aan de buitenkant zichtbaar. Ook al is er nog geen grijze haar te bekennen, ondertussen kunnen er wel gezondheidsproblemen gaan op spelen.
Een hond is een senior als het 75% van zijn verwachte levensduur heeft bereikt. Dit is meestal vanaf de leeftijd van 7 jaar, maar voor grote rassen kan dit al vanaf 5 jaar het geval zijn. Voor een kat is dit gemiddeld vanaf de leeftijd van 10 jaar. 

Om u in de aanloop naar de maand van de senior te helpen ouderdomskwalen vroegtijdig te herkennen en signaleren, hebben wij een vragenkaart voor zowel hond als kat ontwikkeld. Door de vragen te beantwoorden krijgt u maar ook wij een beter beeld van hoe uw senior zich in en om huis gedraagt. Door de gewoontes en het gedrag van uw huisdier te bespreken kunnen wij veel te weten komen over zijn gezondheid. Vroegtijdige opsporing van ouderdomskwaaltjes bij uw senior, voorkomt erger en vergroot de kans op een lang en gelukkig leven.  Mocht u tijdens het invullen van de vragen klachten herkennen neem dan vrijblijvend contact met ons op, in de maand oktober zullen wij een speciaal senioren consult bieden die aansluit bij de vragenkaart tegen een gereduceerd tarief.

Seniorenchecklist kat

Seniorenchecklist hond

Ook nodigen wij alle senioren honden vanaf de leeftijd van 7 jaar (zeer grote rassen vanaf 5 jaar) uit om 4 oktober aanstaande met ons mee te wandelen tijdens onze senioren-hondenwandeling.