Terug naar overzicht

Nieuws

Februari; maand van het gebit

Zoals ieder jaar doen wij ook dit jaar in februari weer mee aan de maand van het gebit.

Een gezond gebit draagt bij aan de kwaliteit van leven en ook voor uzelf is het prettig een dier met een frisse bek in huis te hebben.

Laat daarom kosteloos en vrijblijvend het gebit van uw hond of kat controleren door onze paraveterinairen op de woensdagmiddagen in de maand februari tussen 13:15 en 14:00 uur. Ook zullen wij u tijdens dit consult uitleggen en voordoen hoe u het beste kan starten met tandenpoetsen, en bespreken we wat u nog meer kan doen voor een gezond gebit van uw huisdier.

Gebitsproblemen zijn bij honden en katten boven de 4 jaar verreweg de meest voorkomende aandoening.
Vaak beginnen de problemen door het ophopen van tandplaque. Wanneer hier niets aan gedaan wordt ontstaat na verloop van tijd tandsteen. Vooral aan de randen van het tandvlees hoopt plaque zich op en dat kan ontstekingen veroorzaken.
Bacteriën die door een ontsteking in de bek aanwezig zijn kunnen via de bloedbaan ook in andere organen terecht komen. Zo zijn bepaalde hartproblemen een gevolg van een slecht gebit.
Heeft uw huisdier veel last van tandsteen, dan kan het nodig zijn om het gebit professioneel te laten reinigen.

Mocht u in februari het gebit van uw huisdieren laten reinigen of saneren dan krijgt u 10% korting op de volledige behandeling.

Ook bij de aanschaf van gebitsverzorgingsproducten krijgt u deze maand 10% korting.

Maak telefonisch of aan de balie een afspraak voor een gratis gebitscontrole en/of een gebitsbehandeling.