Terug naar overzicht

Nieuws

Last minute naar het buitenland met uw dier

Nu veel landen weer toeristen ontvangen horen wij regelmatig in de kliniek dat mensen ‘er nog even tussenuit’ gaan.
Heel fijn dat dit weer kan natuurlijk! Om de vakantie met uw huisdier goed te laten verlopen willen wij u graag nog even attenderen over de regels die gelden voor het buitenland.

Om uw hond of kat mee te mogen nemen naar het buitenland zitten dient u zich aan regels en voorwaarden te houden.
Zo moeten honden en katten die de grens over gaan:

    • Een EU-dierenpaspoort; Voor dieren die na 29 dec. 2014 gechipt, geboren of ingevoerd zijn, geldt dat zij in het bezit moeten zijn van het nieuwe officiële EU-paspoort. Het vakantie land zelf kan dit voor alle dieren eisen, controleer de invoereisen op www.licg.nl.
    • Een chip ter identificatie, zorg er ook voor dat de chip juist geregistreerd is.
    • Een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës), minimaal 21 dagen voor vertrek. Deze vaccinatie mag vanaf 3 maanden leeftijd gegeven worden en is 3 jaar geldig.
      LET OP: Een rabiës vaccinatie gegeven binnen 21 dagen voor vertrek is dus nog niet geldig en heeft u de kans aan de grens geweigerd te worden.

Kijk voor meer informatie over preventieve zorg en en het voorkomen en bestrijden van parasieten tijdens uw bezoek in het buitenland op: www.dierenkliniekijsselmuiden.nl/vakantie.

Vraag naar onze PDB- pakketten om met nog meer zekerheid op reis te gaan. Deze pakketten zijn voorzien van medicatie en middelen voor eerste hulp bij Pijn, Diarree en Braken.