Terug naar overzicht

Nieuws

Maand van de gebitsverzorging – Februari

Ook dit jaar nemen wij als dierenkliniek weer deel aan de nationale Maand van de gebitsverzorging. Onder het motto ‘verzorgen is beter dan genezen’ geven wij u deze maand extra informatie en tips om het gebit van uw huisdier zo optimaal mogelijk te onderhouden.
Een stinkende adem en/of bruine aanslag is ook voor honden en katten namelijk niet normaal en gezond!

Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en katten gebitsproblemen ontwikkelen. Deze worden vaak pas in laat stadium zichtbaar voor u als eigenaar.
Helaas zien wij regelmatig dat zodra dieren zichtbaar last van het gebit hebben, er al een tijd lang ongemak is geweest en elementen soms niet meer te redden zijn. Erg vervelend en pijnlijk voor uw huisdier,  maar ook de kosten van een uitgebreide gebitsbehandeling waarbij het nodig is elementen te verwijderen kunnen flink oplopen. Gelukkig is er veel wat u hier zelf aan kunt doen.
Door regelmatig het gebit van uw dier te controleren en dagelijks zijn of haar tanden te poetsen kunnen veel problemen worden voorkomen. Lukt het niet om de tanden te poetsen? Dan hebben wij verschillende hulpmiddelen beschikbaar om het gebit toch te kunnen ondersteunen.
Wij helpen u graag opweg om te kijken wat het beste bij u en uw dier past! Heel februari ontvangt u 10% korting bij de aanschaf van gebitsverzorgingsproducten.

Stuur in de maand februari twee foto’s waarop het gebit van uw hond of kat goed zichtbaar is (zie voorbeeld), en onderstaande checklist naar info@dierenkliniekijsselmuiden.nl.
Aan de hand van de foto’s en de vragenlijst krijgt u van ons een gratis en vrijblijvend advies* op de mail over de beste gebitsverzorging voor uw huisdier.

Checklist gebit


Voorbeeld goed te beoordelen foto’s

Laat u in februari het gebit van uw huisdier reinigen of saneren dan krijgt u 10% korting op de volledige behandeling.

Graag tot dan!

*Aan de hand van dit advies zijn geen rechten te ontlenen. Het advies is gebaseerd op wat er aan de buitenkant zichtbaar is aan de elementen. Problemen zijn niet altijd aan de buitenkant zicht en pijn en of ongemak aan het gebit is lastig in te schatten vanaf een foto