Terug naar overzicht

Nieuws

Maand van de senior – November

In de maand November besteden wij extra aandacht aan onze senioren patiënten. Profiteer deze maand van verschillende actie(tarieven) voor uw senioren huisdier!

Gratis urineonderzoek (ter waarde van €21,20) voor honden vanaf 7 jaar, en katten vanaf 12 jaar tijdens een consult.
Waarom een urineonderzoek? Uit het urine onderzoek kunnen we veel informatie halen. Het geeft ons een indicatie over het functioneren van de nieren en urinewegen. Ook kunnen er aanduiding zijn over eventuele problemen met de lever of de suikerspiegel. Wanneer er bloed bij de urine zit, kan dit duiden op een ontsteking van de urinewegen. Het is weinig belastend onderzoek voor uw huisdier en we hebben in korte tijd de uitslag. Mochten er in het urineonderzoek aanwijzingen zijn voor problemen met de organen of suikerspiegel kunnen deze bevestig of uitgesloten worden door middel van een uitgebreid bloedonderzoek. Geheel november bieden wij een screening van de organen en bloedbeeld voor €55,- als vervolg op het urineonderzoek. Voor katten checken wij in plaats van het bloedbeeld de schildklierwaarden.

Gratis beoordeling van knobbels en Bobbels op 4 en 18 november.
Ook een veel voorkomend ‘klacht’ bij senioren zijn knobbels en bobbels. Deze kunnen meerdere oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan vetbulten of talgklieren, maar ook tumoren komen helaas regelmatig voor. Het consult is tijdens deze actie dagen gratis. Hierbij bekijken wij de plek, grote, structuur en pijnlijkheid van het bultje. Als blijkt dat het aan te raden is om aanvullend onderzoek uit te voeren zijn hier wel kosten aan verbonden. Voor interne beoordeling van cellen geldt een speciaal actietarief van €19,95,-. LETOP: u dient een afspraak te maken om gebruik te kunnen maken van de actie.

Wat zijn de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij senioren?

  • Gewrichtsproblemen (artrose). Dit wordt bij meer dan 90% van senioren gezien.
  • Chronisch nierfalen. Dit wordt bij 30% van de katten ouder dan 10 jaar gezien. Voor honden ligt dit percentage iets lager.
  • Verhoogde bloeddruk (hypertensie). Dit wordt vaak gezien bij oudere katten, meestal is er sprake van secundaire hypertensie. Dit betekent dat er een onderliggende oorzaak aanwezig is. De meest voorkomende oorzaak is nierfalen.
  • Een te actieve schildklier (hyperthyreoïdie). Dit wordt bij 10% van de katten ouder dan 9 jaar gezien.
  • Onbewust urineverlies (passieve incontinentie) wordt vaker gezien bij honden
  • Dementie. Dit wordt bij 50% de senioren gezien.
  • Andere aandoeningen die veel bij oudere katten en honden voorkomen zijn diabetes mellitus, obstipatie problemen, doofheid, een slecht gebit en kanker.