Terug naar overzicht

Nieuws

Maand van het gebit – Februari

Ook dit jaar nemen wij als dierenkliniek weer deel aan de nationale Maand van de gebitsverzorging. Gebitsbehandelingen bij honden en katten zijn helaas niet overbodig. Uit onderzoek blijkt dat wel 80% van de huisdieren gebitsproblemen krijgt, vaak zonder dat de eigenaar dit weet. In de maand februari bieden wij u extra ondersteuning de conditie van het gebit van uw dier zo optimaal mogelijk te houden.

In de maand februari 2023 bieden wij:

  • Gratis gebitscontrole op donderdag tussen 12.00 – 12.30 uur
    Tijdens de gebitscontrole controleren wij of uw dier een behandeling nodig heeft of niet. Bijvoorbeeld om tandplak en tandsteen te verwijderen. Ook wordt u precies uitgelegd hoe u als eigenaar de tanden en kiezen van uw dier gezond kunt houden.
  • 10% kortingen op gebitsbehandelingen
    Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en katten gebitsproblemen ontwikkelen. Deze worden vaak pas in laat stadium zichtbaar voor u als eigenaar. Helaas zien wij regelmatig dat zodra dieren zichtbaar last van het gebit hebben, er al een tijd lang ongemak is geweest en elementen soms niet meer te redden zijn. Erg vervelend en pijnlijk voor uw huisdier,  maar ook de kosten van een uitgebreide gebitsbehandeling waarbij het nodig is elementen te verwijderen kunnen flink oplopen.
  • 10% kortingen op mondverzorgingsproducten
    Door regelmatig het gebit van uw dier te controleren en dagelijks zijn of haar tanden te poetsen kunnen veel problemen worden voorkomen. Lukt het niet om de tanden te poetsen? Dan hebben wij verschillende hulpmiddelen beschikbaar om het gebit toch te kunnen ondersteunen. Wij helpen u graag opweg om te kijken wat het beste bij u en uw dier past! 

Lukt het niet om op de donderdag langs te komen voor een controle bij de paraveterinair?
Stuur dan twee foto’s waarop het gebit van uw hond of kat goed zichtbaar is (zie voorbeeld), en onderstaande checklist naar info@dierenkliniekijsselmuiden.nl.
Aan de hand van de foto’s en de vragenlijst krijgt u van ons een gratis en vrijblijvend advies* op de mail over de beste gebitsverzorging voor uw huisdier.

Checklist gebit


Voorbeeld goed te beoordelen foto’s

Graag tot dan!

*Aan de hand van dit advies zijn geen rechten te ontlenen. Het advies is gebaseerd op wat er aan de buitenkant zichtbaar is aan de elementen. Problemen zijn niet altijd aan de buitenkant zichtbaar en pijn en of ongemak aan het gebit is lastig in te schatten vanaf een foto.