Terug naar overzicht

Nieuws

Senioren hondenwandeling – 20 oktober 2021

Op 20 oktober aanstaande nodigen wij alle senioren honden (7 jaar en ouder) en hun baasjes uit om mee te lopen tijdens onze jaarlijkse Senioren-hondenwandeling.

Regelmatig horen wij in de kliniek “Hij wordt nu toch wel oud, dus we wandelen maar niet meer”, goedbedoeld maar vaak gaat dit juist zijn doel voorbij. Beweging is namelijk een zeer belangrijk onderdeel  voor het behouden van de conditie en mobiliteit van uw senior.  Natuurlijk is het zo dat gewrichten stijver  worden en de bespiering minder. Maar het komt vaak voor dat mensen steeds minder gaan wandelen met de hond, en dat juist daardoor de conditie achteruitgaat.  Rust roest is een gezegde dat zeker op artrose van toepassing is. Voor de vorming van gezond gewrichtsvloeistof is beweging absoluut noodzakelijk.
Tijdens de wandeling lopen er paraveterinairen mee die zullen letten op het uithoudingsvermogen en de mobiliteit van uw hond, en u tips kunnen geven over welke bewegingen uw senior fit houd.

De route is ongeveer 3 km en afhankelijk van het weer is er onderweg de mogelijkheid kennis te maken met verschillende snuffelspellen die ook gemakkelijk thuis toepasbaar zijn. Snuffelspellen zijn goed voor de mentale gezondheid en stimuleren uw hond om de verschillende zintuigen te (blijven) gebruiken.

Locatie:                          Dierenkliniek IJsselmuiden

Inloop vanaf:                  15:00 uur

Start wandeling:             15:15 uur

Geschatte eindtijd:          16:30 uur

Wandelt u met ons mee? laat ons dit dan even weten via; 038- 33 33 717 of info@dierenkliniekijsselmuiden.nl