Terug naar overzicht

Nieuws

Senioren hondenwandeling – 28 oktober

Helaas hebben wij in verband met het Covid-19 virus moeten besluiten de wandeling niet door te laten gaan, wij hopen u en uw senior volgend jaar opnieuw te kunnen uitnodigen.

Op 28 oktober aanstaande nodigen wij alle senioren honden (7 jaar en ouder) en hun baasjes uit om mee te lopen tijdens onze jaarlijkse Senioren-hondenwandeling. Beweging is een zeer belangrijk onderdeel  voor de  conditie en mobiliteit van uw senior.

Regelmatig horen wij in de kliniek “Hij wordt nu toch wel oud, dus echt wandelen doen we maar niet meer”, goedbedoeld maar vaak gaat dit juist zijn doel voorbij.  Natuurlijk is het zo dat gewrichten wat stijver  worden en de bespiering minder. Maar het komt vaak voor dat mensen steeds minder gaan wandelen met de hond en dat juist daardoor de conditie achteruitgaat.  Rust roest is een gezegde dat zeker op artrose van toepassing is. Voor de vorming van gezond gewrichtsvloeistof is beweging absoluut noodzakelijk.
Tijdens de wandeling lopen er paraveterinairen mee die zullen letten op het uithoudingsvermogen en de mobiliteit van uw hond, en u tips kunnen geven over welke bewegingen uw senior fit houd.

De route is ongeveer 3 km en afhankelijk van het weer is er onderweg de mogelijkheid kennis te maken met verschillende snuffelspellen die ook gemakkelijk thuis toepasbaar zijn. Snuffelspellen zijn goed voor de mentale gezondheid en stimuleren uw hond om de verschillende zintuigen te (blijven) gebruiken.

Locatie:                          U kunt parkeren bij voetbalvereniging IJ.v.v, Bergweg 3, 8271 CC IJsselmuiden

Inloop vanaf:                  14:45 uur

Start wandeling:             15:00 uur

Geschatte eindtijd:          16:30 uur

Wandelt u met ons mee? laat ons dit dan even weten via; 038- 33 33 717 of info@dierenkliniekijsselmuiden.nl